Ihmiskuutio: Ihmiskunnan määrä (2023)

Tässä on outo ajatus.

Tiedämme, että niitä on noin7,6 miljardia ihmistämaan päällä (ja kasvaa). Se on paljon! Kirjoitettuna se on 7 600 000 000 ihmistä, jotka hengittävät, ajattelevat, lukevat sosiaalista mediaa, tekevät… vain olemassa.

Se on niin suuri luku, että sitä on lähes mahdotonta kuvitella. Nokkeluus: Jos laittaisit kaikki riviin päästä varpaisiin (olettaenkeskikorkeus 170 senttimetriä, joka on tarpeeksi lähellä arviota varten), venyttäisimme noin 13 miljoonaa kilometriä. Se on 30 kertaa etäisyys Kuuhun.

Hmmmm. Minulla on idea halvasta valmistustavastaavaruushissi

Riittää myös venytellä ympäri maailmaa reilusti300 kertaa.Se on ihana ajatus, vaikka se saattaa vaikeuttaa liikennettä.

Ihmiskuutio: Ihmiskunnan määrä (1)

Ei mittakaavassa. Luotto:SVG Silh

Kuva: SVG Silh

Joten joo, se on pitkä rivi, mutta - ja tämä on iso kysymys, ehkä kirjaimellisesti -jos ottaisit kaikki ihmiset maan päällä ja tasoittaisit ne yhteen, kuinka paljon tilavuutta se vie?

Tähän saattaa tuntua vaikealta vastata – ihmiset ovat muodoltaan hieman epäsäännöllisen muotoisia, joten et voi vain olettaa, että olemme sylinteri, pallo tai kolmiakselinen ellipsoidi ja käyttää jotakin matemaattista kaavaa tilavuuden arvioimiseksi – mutta itse asiassa, jos tiedät pieni temppu se on helppoa.

Temppu on tämä: Ihmiset ovat lähes täsmälleen yhtä tiheitä kuin vesi.

Olet todennäköisesti kokenut tämän itse. Jos hyppäät altaaseen (tai johonkin muuhun riittävän suuriin vesistöihin), kellut, mutta tuskin. Jos hengität syvään, nouset ylös, ja jos päästät sen ulos, vajoat; joten meidän täytyy olla hyvin lähellä veden tiheyttä. Ja olet varmaan kuullutolemme enimmäkseen vettä, joten ei ole yllättävää, että olemme suunnilleen samaa tiheyttä.

Ihmiskuutio: Ihmiskunnan määrä (2)

Mistä tiedän, että ihmiset ovat suunnilleen yhtä tiheitä kuin vesi: Hän ei vajoa nopeasti pohjaan eikä kampela avuttomasti pinnalla. Luotto: Dion Hinchcliffe

Kuva: Dion Hinchcliffe

Veden tiheys on 1 gramma kuutiosenttimetriä kohden (tai cc; vertailun vuoksi 1 cc on hyvin karkeasti noin puolet pinkyn kärjen tilavuudesta ensimmäiseen rystykseen asti; tai vähemmän anatomisesti ja nörttimäisemmin, suunnilleen rystysen kokoinen kuusipuolinen meistin). Joten jos tiedät massasi grammoina, se on sama kuin tilavuutesi cc! Painoni on noin 75 kiloa eli 75 000 grammaa. Joten minulla on tilavuus 75 000 cc (tai, jos haluat, 75 litraa tai 75 miljoonaa kuutiomillimetriä; rakastan metrijärjestelmää).

Keskimääräisellä ihmisellä on massanoin 62 kg eli 62 000 grammaa. Tämä tarkoittaa, että ihmisen keskimääräinen tilavuus on 62 000 kuutiosenttimetriä. Saadaksesi ihmiskunnan kokonaismäärän, kerro se 7,6 miljardilla: 470 biljoonaa kuutiometriä.

Se on outo määrä käsittää. Se vastaa 470 miljoonaa kuutiometriä.

Ei. Edelleen liian kovaa. Entä tämä: 0,47 kuutiokilometriä.

Ihmiskuutio: Ihmiskunnan määrä (3)

Kuutio, joka on tehty kaikista maan päällä olevista ihmisistä verrattuna Golden Gate -sillaan. Mittakaava on lähellä, mutta ei täydellinen perspektiivin vuoksi. Luotto:NOAA-laivan miehistö ja upseerit MILLER FREEMAN/ Phil Plait

Kuva: NOAA-laivan miehistö ja upseerit MILLER FREEMAN / Phil Plait

Ah, se on parempi; hieman alle puoli kuutiokilometriä. Se on iso kuutio! Ainakin jokapäiväisessä mittakaavassa. Minun on myönnettävä, että se on pienempi kuin olisin arvannut. Jos pinoaisit kaikki yhteen ihmiskuutioksi (hmmm, minun pitäisi tavaramerkki se), se olisi noin 770 metriä sivussa. Se ei ole paljon! Muotoile meidät kartiomaiseksi pinoksi ja kiinnitä se Kalliovuorille ja se katoaisi; niin pieni vuori katoaisi todellisten jättiläisten joukkoon. Et edes huomaisi meitä. No, paitsi se tosiasia, että meidät on tehty hölmöistä urkuista ja sellaisista eikä kovin kovasta graniitista, joten seuraavat tapahtumat olisivat erittäin ilkeitä. Mutta silti uskon, että ymmärrät tarkoitukseni.[Huomautus nirsoille matematiikan pedanteille: Keskivertoihminen voi olla enemmän tai pienempi kuin käyttämäni luku, mutta pieni epävarmuus ei vaikuta paljoakaan kuution mittoihin, koska otat tilavuuden kuutiojuuren, joten jopa 10 % massaero tuskin muuta mittoja.]

Minulle tulee mieleen, että jos voisimme koota kaikki yhteen, Voltronin tapaan, tekisimme yhdestä mega-ihmisen (oikeastaan ​​7,6 giga-ihmisen) lähes 3,4 kilometriä korkean. Se on iso ihminen.

Ihmiskuutio: Ihmiskunnan määrä (4)

Panhuman Phil kurkistaa huippujen yli. Luotto: Phil Plait

Kuva: Phil Plait

Vaikka on hauskaa lyödä ihmisiä yhteen ja katsoa, ​​mitä voimme saada aikaan, kun tein tämän matematiikan, minulla ei ollut aavistustakaan, mitä tehdä tällä tiedolla, paitsi että se on aika siistiä ja numeroilla on hauska leikkiä. Mutta onko siitä mitään hyötyä?

Tarvitsin jonkun, jonka aivot toimivat eri tavalla kuin minun. Joten lähetin huomautuksenRandall Munroekysyä häneltä, mitä hänen mielestään Human Cube™:n äänenvoimakkuuden tietäminen voisi olla hyväksi. Hän vastasi välittömästi (tarkoitan heti) ja sanoi, että voit käyttää sitä laskeaksesi, kuinka paljon merenpinnan nousua saisit, jos jokaisesta maapallolla tulisi yhtäkkiä helmisukeltaja.

Rakastan ystäviäni.

Mietin tätä hetken ja tajusin, että tämä on helpompi laskea kuin luuletkaan. Tilavuus = pinta-ala x korkeus, eikö niin? Jos upotamme Human Cube™:n valtamereen, merenpinnan nousu on Human Cube™:n tilavuus jaettuna valtameren pinta-alalla!

Theveden peittämä alue maapallostaon noin 362 miljoonaa neliökilometriä. 0,471 kuutiokilometriä / 362 miljoonaa neliökilometriä = 1,3 x 10-9kilometriä tai 0,0000000013 km. Se on melkein yhtä kuin yksi mikroni, metrin miljoonasosa.

Kyllä. Se ei ole paljon. Se on 1/100thhiuksen leveys tai noin 10 000 atomia korkea atomipino atomista riippuen (olemme enimmäkseen vetyä, happea ja hiiltä, ​​jotka vaihtelevat kooltaan, mutta ovat hyvin karkeasti 10-4mikronia halkaisijaltaan).

Hei, se on todella mielenkiintoista! Jos puraisit jokaisen maan päällä olevan ihmisen atomi atomilta ja levittäisit ne niin, että ne tuskin koskettavat, voisit helposti peittää koko planeetan moninkertaisesti.

Mielenkiintoista kyllä, mutta myös ewwwww. Ihmisen matto. En ole tavaramerkkinä sitä.

Ihmiskuutio: Ihmiskunnan määrä (5)

"mitä jos?" on upea blogi/sarjakuvasarja, joka vastaa oudoihin ja fantastisiin tieteeseen liittyviin kysymyksiin. Luotto:Randall Munroe

Kuva: Randall Munroe

Muuten,Randall teki "mitä jos?" samanlainen artikkeli, ja toteaa, että merenpinnan nousu on noin 3 millimetriä vuodessa.Tämä johtuu ilmaston lämpenemisestä, joka sekä sulattaa jäätä että aiheuttaa lämpölaajenemista valtamerissä (eli kun lämmität vettä, se laajenee).

3 mm / vuosi = 3 000 mikronia / vuosi = 8 mikronia / päivä. Tämä tarkoittaa, että ilmaston lämpeneminen lisää merenpinnan nousua neljässä tunnissa enemmän kuin kaikkien ihmisten pudottaminen valtamereen. huh.*

Kun puhuin hänen kanssaan, Randall sanoi myös, että ihmisten tilavuuden perusteella voitaisiin laskea ihmisten keskimääräinen lukumääräpimeä ainehiukkasia ihmisessä. Se on totta! Mutta sen numeron saaminen ei ole niin helppoa. Tiedämme pimeän aineen keskimääräisen tiheyden aurinkokunnassa (eli massa tilavuutta kohti, joten kutsumme sitä grammoiksi kuutiometriä kohti), koska tiedämme, kuinka suuri painovoiman kokonaisvaikutus sillä on galaksiin, ja se kertoo meille sen tiheyden, mutta me emme tiedä yksittäisten hiukkasten massaa (koska totta puhuen, emme vielä tiedä mitä pimeä aine edes on), joten emme voi sanoa varmasti kuinka monta hiukkasta sinussa on juuri nyt.

Mutta voimme puuttua asiaan.Pimeän aineen tiheys paikallisestion hyvin karkeasti 5x10-25grammaa kuutiometriä kohti. Kun kerrot ihmisen keskimääräisellä tilavuudella (62 000 cc), sinulla on henkilökohtaisesti noin 3 x 10-20grammaa pimeää ainetta sinussa minä hetkenä tahansa.

Se on minusta hauskaa. Koko maailmankaikkeudessa pimeä aine ylittää tavallisen aineen noin 6:1:llä. Mutta sinussa normaaliaine ylittää pimeän aineen 2 x 10:llä24! Se on kaksi septiljoonaa kertaa. Tietenkin universumi kokonaisuutena on paljon suurempi ja paljon vähemmän tiheä kuin sinä, mikä kaataa vaa'at hyvin ankarasti toiseen suuntaan, kun astut tarpeeksi pitkälle taaksepäin. Ei pahalla.

3 x 10-20grammaa on hyvin pieni määrä. Vertailun vuoksi se on noin 15 000 kertaa protonin massa. Kaiken kaikkiaan tämä tarkoittaa, että koko ihmisrodulla on noin 2,3 x 10-10grammaa pimeää ainetta sisällämme kollektiivisesti koko ajan. En usko, että me tekisimme kovin hyvää ilmaisinta. Siinä on NSF-ehdotukseni.

Human Cube™:sta on siis käyttöä, ainakin ajatuskokeiluna! Ja voi olla muitakin tapoja käyttää tätä levyä hauskoissa esimerkeissä, mutta tiedätkö mitä?

Tarpeeksi. Aivoni ovat väsyneet (luultavasti 7 x 10:n takia-22grammaa siinä olevaa pimeää ainetta). Joten mielestäni olen valmis.

Muuten: Rakastan leikkiä tällaisilla numeroilla, ja olen tarpeeksi hyvä keksimään hauskoja tapoja käsitellä niitä, mutta Randall ohittaa minut kuin supernova, joka ohittaa pyörän. Ja on huomattava, että jotain tällaista tapahtuu joka kerta, kun puhun Randallin kanssa. Tämän ei pitäisi yllättää sinua.

P.S. Tämän artikkelin versio ilmestyi ensimmäisen kerranBad Astronomy -uutiskirjeessäni. Jos tilaat, jotkin ideat toteutuvat kauan ennen kuin ne tulevat julkisiksi. Plus paljon muuta tavaraa.

*Lisään, että asia ei todellakaan ole näin yksinkertainen. Jos valtamerten reunat (missä ne kohtaavat maanosat) olisivat pystysuorat seinät kuin uima-altaassa, tämä matematiikka olisi yksinkertainen, mutta itse asiassa reunat ovat yleensä kalteva, kuten näet missä tahansa rannalla. Human Cube™:n upottamisesta johtuva merenpinnan nousu on kuitenkin niin pieni verrattuna valtamerten pinta-alaan, ettei sillä ole väliä. Merenpinnan jatkuvalla nousulla on väliä, koska päivästä toiseen, vuodesta toiseen valtamerten tilavuus kasvaa niin paljon, että valtameren pinta-ala kasvaa vieläkin nopeammin ja tunkeutuu maalle nopeammin. Tästä syystä saaret ja rannat katoavat nopeasti, kun valtameremme laajenevat. Randall osoitti minua kohtitämä upea NOAA-sivu hypsografisesta käyrästä, jota minun on tutkittava perusteellisemmin.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Virgilio Hermann JD

Last Updated: 23/12/2023

Views: 6587

Rating: 4 / 5 (41 voted)

Reviews: 88% of readers found this page helpful

Author information

Name: Virgilio Hermann JD

Birthday: 1997-12-21

Address: 6946 Schoen Cove, Sipesshire, MO 55944

Phone: +3763365785260

Job: Accounting Engineer

Hobby: Web surfing, Rafting, Dowsing, Stand-up comedy, Ghost hunting, Swimming, Amateur radio

Introduction: My name is Virgilio Hermann JD, I am a fine, gifted, beautiful, encouraging, kind, talented, zealous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.